Main fundraiser photo

Curtmetratge La gran esmaixada #discapcitat #cine #inclusio

Donation protected
La información en español está más abajo



Em dic Carlos Puig Mundó, vaig néixer l'any 1983 amb la discapacitat visual anomenada Nistagmus y sóc afiliat a la ONCE. La meva vida ha sigut marcada per créixer en un món on la societat no estava preparada per entendrem, poca accessibilitat i una educació on era més un problema que altre cosa. Fins que vaig entrar a la universitat no sabia que volia ser, vaig fer un viatge intern, on vaig poder trobar la meva passió, allò que em fa feliç. Ser director de cinema.

Era un somni innocent, volia donar vida les històries que em venien al cap. Però no vaig trigar a adonar-me de la discriminació que podria arribar a viure, amb poques paraules seria difícil explicar. És molt dur quan el director d'un centre educatiu et diu que no et pots dedicar allò per la teva discapacitat, o companys de la universitat, i és només la punta del iceberg. Porto vint anys intentant aprendre a ser director de cinema. Gràcies a ESCAC, després de fer el seu màster he pogut fer tres curtmetratges. El Primer Baño, Ser o no ser i Un dia més.

Reel Carlos Puig Mundó

Durant aquests anys m'he donat compte, que el meu somni innocent potser podia esperar, calia donar un pas endavant i mostrar al món la nostra realitat, des de el nostre punt de vista, sense intermediaris. Per això les meves primeres obres parlen de la nostra realitat, per exemple en el meu segon curtmetratge Ser o no ser, premiat amb el millor curtmetratge al Certamen Raras, vaig fer d’actor i director, per fer una peça el més realista possible.

Ara l'objectiu es donar veu a les persones, que com jo, tenen una discapacitat, amb especial mirada a les persones que han de créixer amb una, no es gents fàcil crearte com a persona en un món que no està adaptat i set discrimina. Per això vull arribar el més alt possible i fer arribar la veu. I crear un referent que transmeti a les noves generacions, que si es pot.


La firma Vancarl Productions va nèixer amb aquesta idea, encara que no es una productora, totes les meves obres tenen aquest distintiu.



Logline

La Andrea una noia de 13 anys ha perdut fa poc la vista, el seu somni era ser jugadora de bàsquet. S’aventura a sortir tota sola de casa per poder anar a la pista de bàsquet del barri.


Sinopsis

La Andrea, de 13 anys, que ha perdut la vista no fa molt, está començant el dia ajudada per els seus pares, sense esme ella els deixa fer, l’ajudan a canviar-se, a dutxar-se, a pentinar-se, a esmorçar i rentar-se els dents. Un cop han acabat, la Andrea és queda asseguda en una cadira a prop de una finestra.

En Xavier, pare de l’Andrea, i l’Ona, la seva mare, discuteixen en silenci per fer alguna cosa amb la seva filla, mentre la Andrea, sense saber de que parlen, intuèix que alguna està pasant En Xavier li comenta a l’Ona que han de fer que espabili i que han d’anar els dos a treballar, decideixen deixar-la sola un temps a casa a veure si per necessitat és capaz d’espabilar-se.

La Andrea es queda sola a casa, en la seva intimitat agafa una pilota de bàsquet i intenta recordar la sensació que tenia al jugar a bàsquet, però no se’n surt. Posa la mà a la finestra que està a prop seu. Pren la decisió d’aventurar-se al carrer per anar a una pista de bàsquet.

Es dirigeix al carrer, i el seu primer obstacle es arribar al pas de vianants, amb dificultat i por, aconsegueix el seu objectiu, però un cop allà, no es veu en cor en creuar, quan decideix fer marxa enrere, un senyor soptadament li agafa el braç i l’ajuda a creuar. La Andrea dubte però al final es deixa portar. Aconsegueix arribar a la pista de bàsquet.

Un cop a la pista, utilitzant el que recorda de una pista de bàsquet i el tacte, aconsegueix posar-se a la línea de tirs lliures. És queda allà palplantada. Un grup de nois de uns pocs anys més arriben a la pista per jugar. És donen compte que està la Andrea ocupant una part de la pista. Una dels nois, la Nany, intenta veure que li passa i raonant amb ella descobreix que vol fer una esmaixada. La Nany convenç als seus companys que l’ajudin amb la Andrea. Entre tots fan una petita estructura humana, semblant a un castell, per que la Andrea pugui fer l’esmaixada.

En aquell moment arriba la seva mare molt preocupada, demana que vaixin la seva filla, els nois intentan explicarli que l’estan ajudant, però la mare li demana la Andrea que baixi. La Andrea decideix baixar. Un cop abaix, la Nany li pregunta perquè no ha fet l’esmaixada. La Andrea li dona les gràcies i li diu que ha pogut tornar a notar la sensació.




Aquest projecte no és només un curtmetratge, no forma part d’una peça solitària. La gran esmaixada és la tercera obra d’una sèrie de projectes que esperem que vegin la llum, i que tenen com a objectiu donar a conèixer el dia a dia de la vida de les persones amb alguna discapacitat. Sense entrar a la visió actual que té la societat del nostre col·lectiu, sinó amb una perspectiva més realista i quotidiana. La nostra finalitat és reflectir la visió d’un col·lectiu que difícilment té accés a mostrar la seva realitat, el cinema no proporciona oportunitats a sectors exclosos de la societat i si ho fa no és a través dels seus protagonistes. El nostre director va néixer amb una discapacitat visual, i en els projectes que durem a terme amb aquesta temàtica o una altra seran interpretats per persones amb discapacitat. Esperem que aquest sigui l’inici d’una gran iniciativa i d’establir uns ciments perquè noves generacions tinguin un millor accés a mostrar la seva mirada al cinema.



El nostre funcionament està basat en tres pilars importants. El pilar mestre és mostrar la realitat com una expressió inequívoca del moviment. El temps no té res que el freni, i necessita ser viscut com un instant, una experiència que no ha de ser fragmentada. La nostra idea es recolza a la càmera com una finestra expressiva del moviment. Per això utilitzem el pla com a base de la continuïtat d’una seqüència sense talls, i aquesta com una unitat temporal d’un instant.

El segon pilar és l’acció, tot moviment requereix d’un canal que el faci fluir. Per nosaltres és l’acció, aquesta comporta un moviment i li dona un significat dins de l’escena que ens proporciona la realitat. A causa d’això, el pla guanya vida i es veu empès pel moviment, volent aportar un significat i acompanyant l’espectador a una experiència immersiva.

El tercer pilar és el ritme, cada pas, cada seqüència, cada pla, és com un to que marca el ritme d’una obra. Cada instant ha de tenir sentit per donar pas al següent i al que el seguirà, creant una composició final amb sentit. Gràcies als altres dos pilars i amb una bona sintonia entre ells, el ritme pot donar diferents significats a l’obra i ajudar l’espectador a no perdre el fil de la història.



Victor Català (Barcelona, 1989) – www.victorcatala.com

Vaig estudiar Realització Audiovisual a l’EMAV i Grau en Cinematografia a l’ESCAC on em vaig graduar com a director de fotografia l’any 2013.

Des del principi de la meva carrera professional sempre he gaudit de combinar la direcció amb la direcció de fotografia. Es podria dir que he treballat en tots els àmbits de l’audiovisual: televisió, documental, publicitat, videoclips i ficció a nivell nacional i internacional.

Com a Director de Fotografia he rodat la pel·lícula mexicana Los Visitados (Mexico, 2020) i la pel·lícula Performing Kaoru’s Funeral (Japó 2023), el programa de televisió Les Cares dels Gaudí (TV3, 2021) o la sèrie documental Hackers del Cerebro (Caixaforum+, 2024).

Com a director he desenvolupat els curtmetratges de terror i comèdia Sympathy For Killers (2014), Matapasiones (2015), We Are Brutal (2019), A Little Taste (2019) i La Masia (2022). Tots ells amb un extens recorregut internacional de festivals (Festival de Sitges, Bifan Korea, Mórbido Mexico, BIFFF Bruselas, PIFFF Paris, Mecal, TerrorMolins, Buenos Aires Rojo Sangre, Trieste Film Festival, Strasbourg Fantastic Film Festival, Motel X Lisboa...) i multi-premiats, com el Premi Fugaz 2019 al millor curt per A Little Taste o millor curt català a Terror Molins i el premi del públic als TAC (Terror Arreu de Catalunya) per La Masia.

A Little Taste i La Masia han estat adquirits per Movistar+, Filmin, Canal+ França, Alter i 3Cat. El primer va formar part de la pel·lícula de terror The 100 Candles Game projectada a cinemes i festivals internacionalment.

Avui dia treballo combinant rodatges de publicitat com a realitzador representat per l’agència Point of View. He treballat per marques com Nike, Sprite, American Express, Seat, Dockers, Alpine, Oakley, Head, Lenovo, Ribs, Pans & Company, Zurich o FC Barcelona entre d’altres.

En el sector del videoclip he treballat amb artistes com Catarres, Doctor Prats, Súper Gegant, Mama Dousha, Marina Herlop, Blaze Out o Loquillo a nivell nacional, i Sigrid o Bruce Springsteen a nivell internacional.

Actualment estic realitzant el programa de televisió “El Consultorio de Berto” amb Berto Romero per Movistar+ i produït per El Terrat - Mediapro.






Va néixer a Barcelona el 02 de maig del 2010 i actualment resideix a Santa Coloma de Cervelló.

Actualment rep classes de cant, cant coral, llenguatge musical, piano, interpretació i dibuix artístic.

Treballs realitzats:

El 2018 va participar en un capítol de la sèrie MIRA EL QUE HAS FET, segona temporada, per a MOVISTAR TV, dirigida per Javier Ruiz Caldera i protagonitzada per Berto Romero.

El 2018 ha col·laborat en diversos vídeos per a CLAN TV, de RTVE. Al setembre de 2019 va participar com a cantant i ballarina a la gala "Catalunya aixeca el telo", celebrada al Gran Teatre del Liceu, dirigida per Oriol Vila i Raquel Salvador, emesa per TV3.


A l'octubre del 2020 ha rodat el curtmetratge CIERRA LOS OJOS (LA DECISIÓN DE IRINA), de Carlos Puig Mundó, com a protagonista.

Al gener de 2021 ha rodat el curtmetratge DOMUM, de Mor Dulcet i Marina Ayet, com a protagonista.

Al febrer de 2021 ha rodat el Teaser de PETITES MORTS, dirigit per Valèria Cuní, que es va rodar el juliol de 2021, com a protagonista.

Al març de 2021 ha rodat el curtmetratge SISTOLE, dirigit per estudiants de la Universitat Blanquerna de Comunicació Audiovisual, com a protagonista.

El setembre del 2021 ha rodat el curtmetratge EL PRIMER BAÑO, dirigit per Carlos Puig Mundó.

Al febrer de 2022 ha participat com a figurant a la pel·lícula BIRD BOX, dirigida per Alex i David Pastor.

Al març de 2022 ha rodat la pel·lícula LA TAULETA DEL MENJADOR, dirigida per Caye Casas.

El gener del 2023 ha rodat el curtmetratge PATRONES, dirigit per Mariana Sarmiento.

Al març de 2023 ha rodat el curtmetratge UN DIA MÉS, dirigit per Carles Puig Mundó.

A l'abril de 2023 ha rodat el curtmetratge NOLI EM TANGERE, dirigit per Jimena Erreh.


-El Primer Baño


-Ser o no ser




-Un dia més






Volem tenir un petit detall amb els nostres donants. No volem oferir-ho com un incentiu a la donació, sinó un petit detall per apostar per el projecte i per l'objectiu de donar veu a les persones amb alguna discapacitat. Les recompensas son les següents.

-1€ o més: Copia digital del curtmetratge en primicia
-5€ o més: Making of del curtmetratge i sortir als crédits del curtmetratge
-15€ o més: Invitació a la projecció del curtmetratge en primicia
-50€ o més: Samarreta del curtmetratge i guió firmat per el director
-100€ o més: Poster firmat per tot l'equip técnic i Storyboard firmat per el director
-200€ o més: Si tens un negoci o entitat, sortirá el teu logo com a patrocinador.
-350€ o més: Poder assistir com espectador al rodatge.
-500€ o més: Entrevista al director.

*Cada recompensa es suma a la anterior


Qualsevol dubte contacteu amb nosaltres

-------EN ESPAÑOL AQUÍ---------------




Me llamo Carlos Puig Mundó, nací en 1983 con la discapacidad visual llamada Nistagmus y soy afiliado a la ONCE. Mi vida ha sido marcada por crecer en un mundo donde la sociedad no estaba preparada para entender, poca accesibilidad y una educación donde era más un problema que otra cosa. Hasta que entré en la universidad no sabía que quería ser, hice un viaje interno, donde pude encontrar mi pasión, lo que me hace feliz. Ser director de cine.

Era un sueño inocente, quería dar vida a las historias que me venían en la cabeza. Pero no tardé en darme cuenta de la discriminación que podría llegar a vivir, con pocas palabras sería difícil contar. Es muy duro cuando el director de un centro educativo te dice que no puedes dedicarte aquello por tu discapacidad, o compañeros de la universidad, y es sólo la punta del iceberg. Llevo veinte años intentando aprender a ser director de cine. Gracias a ESCAC, después de realizar su máster he podido realizar tres cortometrajes. El Primer Baño, Ser o no ser y Un dia més.

Reel Carlos Puig Mundó


Durante estos años me he dado cuenta, que mi sueño inocente quizá podía esperar, era necesario dar un paso adelante y mostrar al mundo nuestra realidad, desde nuestro punto de vista, sin intermediarios. Por eso mis primeras obras hablan de nuestra realidad, por ejemplo en mi segundo cortometraje Ser o no ser, premiado con el mejor cortometraje en el Certamen Raras, hice de actor y director, para hacer una pieza lo más realista posible.

Ahora el objetivo es dar voz a las personas, que como yo, tienen una discapacidad, con especial mirada a las personas que deben crecer con una, no es nada fácil crearte como persona en un mundo que no está adaptado y se te discrimina. Por eso quiero llegar lo más alto posible y hacer llegar la voz. Y crear un referente que transmita a las nuevas generaciones, que sí se puede.


La firma Vancarl Productions nació con esta idea, aunque no es una productora, todas mis obras tienen este distintivo.



Logline

Andrea una chica de 13 años ha perdido recientemente la vista, su sueño era ser jugadora de baloncesto. Se aventura a salir sola de casa para poder ir a la pista de baloncesto del barrio.


Sinopsis

Andrea, de 13 años, que ha perdido la vista no hace mucho, está empezando el día ayudada por sus padres, sin ánimo ella les deja hacer, le ayudan a cambiarse, a ducharse, a peinarse , a desayunar y lavarse los dientes. Una vez han terminado, Andrea se queda sentada en una silla cerca de una ventana.

Xavier, padre de Andrea, y Ona, su madre, discuten en silencio para hacer algo con su hija, mientras Andrea, sin saber de que hablan, intuye que alguna está pasando Xavier le comenta a Ona que deben hacer que espabile y que deben ir los dos a trabajar, deciden dejarla sola un tiempo en casa a ver si por necesidad es capaz de espabilarse.

Andrea se queda sola en casa, en su intimidad coge una pelota de baloncesto e intenta recordar la sensación que tenía al jugar al baloncesto, pero no lo consigue. Pon la mano en la ventana que está cerca suyo. Toma la decisión de aventurarse a ir a la calle para ir a una pista de baloncesto.

Se dirige a la calle, y su primer obstáculo es llegar al paso de peatones, con dificultad y miedo, consigue su objetivo, pero una vez allí, no se ve en corazón al cruzar, cuando decide dar marcha atrás, un señor repentinamente le coge el brazo y le ayuda a cruzar. Andrea duda pero al final se deja llevar. Consigue llegar a la pista de baloncesto.

Una vez en pista, utilizando lo que recuerda de una pista de baloncesto y el tacto, consigue ponerse en la línea de tiros libres. Se queda allí palplantada. Un grupo de chicos de unos pocos años más llegan a la pista para jugar. Se dan cuenta que está Andrea ocupando una parte de la pista. Una de los chicas, Nany, intenta ver que le pasa y razonando con ella descubre que quiere hacer un mate. Nany convence a sus compañeros de que le ayuden con Andrea. Entre todos hacen una pequeña estructura humana, parecida a un castillo, para que Andrea pueda hacer el mate.

En ese momento llega su madre muy preocupada, pide que bajen a su hija, los chicos intentan explicarle que le están ayudando, pero la madre le pide Andrea que baje. Andrea decide bajar. Una vez abajo, Nany le pregunta por qué no ha hecho el mate. Andrea le da las gracias y le dice que ha podido volver a notar la sensación.



Este proyecto no es sólo un cortometraje, no forma parte de una pieza solitaria. "La gran esmaixada" es la tercera obra de una serie de proyectos que esperamos que vean la luz, y que tienen como objetivo dar a conocer el día a día de la vida de las personas con alguna discapacidad. Sin entrar en la visión actual que tiene la sociedad de nuestro colectivo, sino con una perspectiva más realista y cotidiana.

Nuestra finalidad es reflejar la visión de un colectivo que difícilmente tiene acceso a mostrar su realidad, el cine no proporciona oportunidades a sectores excluidos de la sociedad y si lo hace no es a través de sus protagonistas. Nuestro director nació con una discapacidad visual, y en los proyectos que llevaremos a cabo con esta u otra temática serán interpretados por personas con discapacidad.

Esperamos que éste sea el inicio de una gran iniciativa y de establecer unos cementos para que nuevas generaciones tengan un mejor acceso a mostrar su mirada en el cine.



Nuestro funcionamiento está basado en tres importantes pilares. El pilar maestro es mostrar la realidad como expresión inequívoca del movimiento. El tiempo no tiene nada que le frene, y necesita ser vivido como un instante, una experiencia que no debe ser fragmentada. Nuestra idea se apoya en la cámara como una ventana expresiva del movimiento. Por eso utilizamos el plano como base de la continuidad de una secuencia sin cortes, y ésta como una unidad temporal de un instante.

El segundo pilar es la acción, todo movimiento requiere un canal que lo haga fluir. Para nosotros es la acción, ésta conlleva un movimiento y le da un significado dentro de la escena que nos proporciona la realidad. Debido a esto, el plan gana vida y se ve empujado por el movimiento, queriendo aportar un significado y acompañando al espectador a una experiencia inmersiva.

El tercer pilar es el ritmo, cada paso, cada secuencia, cada plano, es como un tono que marca el ritmo de una obra. Cada instante debe tener sentido para dar paso al siguiente y al que le seguirá, creando una composición final con sentido. Gracias a los otros dos pilares y con una buena sintonía entre ellos, el ritmo puede dar distintos significados a la obra y ayudar al espectador a no perder el hilo de la historia.



Victor Català (Barcelona, 1989) – www.victorcatala.com

Estudié Realización Audiovisual en el EMAV y Grado en Cinematografía en la ESCAC donde me gradué como director de fotografía en 2013.

Desde el principio de mi carrera profesional siempre he disfrutado de combinar la dirección con la dirección de fotografía. Podría decirse que he trabajado en todos los ámbitos del audiovisual: televisión, documental, publicidad, videoclips y ficción a nivel nacional e internacional.

Como Director de Fotografía he rodado la película mexicana Los Visitados (Mexico, 2020) y la película Performing Kaoru's Funeral (Japón 2023), el programa de televisión Les Cares dels Gaudí (TV3, 2021) o la serie documental Hackers del Cerebro (Caixaforum+, 2024).

Como director he desarrollado los cortometrajes de terror y comedia Sympathy For Killers (2014), Matapasiones (2015), We Are Brutal (2019), A Little Taste (2019) y La Masia (2022). Todos ellos con un extenso recorrido internacional de festivales (Festival de Silos, Bifan Korea, Mórbido Mexico, BIFFF Bruselas, PIFFF Paris, Mecal, TerrorMolins, Buenos Aires Rojo Sangre, Trieste Film Festival, Strasbourg Fantastic Film Festival, Motel X Lisboa... ) y multi-premiados, como el Premio Fugaz 2019 al mejor corto para A Little Taste o mejor corto catalán en Terror Molins y el premio del público en los TAC (Terror En toda Cataluña) por La Masia.

En Little Taste y La Masia han sido adquiridos por Movistar+, Filmin, Canal+ Francia, Alter y 3Cat. El primero formó parte de la película de terror The 100 Candles Game proyectada en cines y festivales internacionalmente.

Hoy en día trabajo combinando rodajes de publicidad como realizador representado por la agencia Point of View. He trabajado para marcas como Nike, Sprite, American Express, Seat, Dockers, Alpine, Oakley, Head, Lenovo, Ribs, Pans & Company, Zurich o Barcelona entre otros.

En el sector del videoclip he trabajado con artistas como Catarres, Doctor Prats, Súper Gigante, Mamá Dousha, Marina Herlop, Blaze Out o Loquillo a nivel nacional, y Sigrid o Bruce Springsteen a nivel internacional.

Actualmente estoy realizando el programa de televisión “El Consultorio de Berto” con Berto Romero por Movistar+ y producido por El Terrat - Mediapro.




Nació en Barcelona el 02 de mayo de 2010 y actualmente reside en Santa Coloma de Cervelló.

Actualmente recibe clases de canto, canto coral, lenguaje musical, piano, interpretación y dibujo artístico.

Trabajos realizados:

En 2018 participó en un capítulo de la serie MIRA LO QUE HAS HECHO, segunda temporada, para MOVISTAR TV, dirigida por Javier Ruiz Caldera y protagonizada por Berto Romero.

En 2018 ha colaborado en varios vídeos para CLAN TV, de RTVE. En septiembre de 2019 participó como cantante y bailarina en la gala "Catalunya levanta el telo", celebrada en el Gran Teatre del Liceu, dirigida por Oriol Vila y Raquel Salvador, emitida por TV3.




En octubre de 2020 ha rodado el cortometraje CIERRA LOS OJOS (LA DECISIÓN DE IRINA), de Carlos Puig Mundó, como protagonista.

En enero de 2021 ha rodado el cortometraje DOMUM, de Mor Dulcet y Marina Ayet, como protagonista.

En febrero de 2021 ha rodado el Teaser de PETITES MORTS, dirigido por Valeria Cuní, que se rodó en julio de 2021, como protagonista.

En marzo de 2021 ha rodado el cortometraje SISTOLE, dirigido por estudiantes de la Universidad Blanquerna de Comunicación Audiovisual, como protagonista.

En septiembre de 2021 ha rodado el cortometraje EL PRIMER BAÑO, dirigido por Carlos Puig Mundó.

En febrero de 2022 ha participado como figurante en la película BIRD BOX, dirigida por Alex y David Pastor.

En marzo de 2022 ha rodado la película LA MESA DEL COMEDOR, dirigida por Caye Casas.

En enero de 2023 ha rodado el cortometraje PATRONES, dirigido por Mariana Sarmiento.

En marzo de 2023 ha rodado el cortometraje UN DIA MÉS, dirigido por Carles Puig Mundó.

En abril de 2023 ha rodado el cortometraje NOLI ME TANGERE, dirigido por Jimena Erreh.


-El Primer Baño




-Ser o no ser




-Un dia més




Queremos tener un pequeño detalle con nuestros donantes. No queremos ofrecerlo como un incentivo a la donación, sino un pequeño detalle para apostar por el proyecto y por el objetivo de dar voz a las personas con alguna discapacidad. Las recompensas son las siguientes.

-1€ o más: Copia digital del cortometraje en primicia
-5€ o más: Making of del cortometraje y salir a los créditos del cortometraje
-15€ o más: Invitación a la proyección del cortometraje en primicia
-50€ o más: Camiseta del cortometraje y guión firmado por el director
-100€ o más: Poster firmado por todo el equipo técnico y Storyboard firmado por el director
-200€ o más: Si tienes un negocio o entidad, saldrá tu logo como patrocinador.
-350€ o más: Poder asistir como espectador al rodaje.
-500€ o más: Entrevista en el director.

*Cada recompensa se suma a la anterior


Cualquier duda contacte con nosotros
Donate

Donations 

  • Maria Luisa Artola Lopez de Castro
    • €50
    • 6 mos
  • Anonymous
    • €30
    • 6 mos
  • Rosa Vivó Marcet
    • €30
    • 6 mos
  • NURIA BELLIDO OJEDA
    • €200
    • 7 mos
  • Anonymous
    • €30
    • 7 mos
Donate

Organizer

Carlos Puig Mundó
Organizer
Barcelona, CT

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about

  • Trusted

    Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee